Hera är dräktig!

Så var det då dags för en ny kull. Tydligen gick det väldigt fort för våra Hera och Aros att få till det. Vi beräknar att Hera är i andra veckan.

Först några gravv-bilder:
image259

image260

image261

image262

Visst börjar magen bli riktigt gosetjock! :-)

Hera och Aros är båda hooded (hd). Hera har färgen mink (mi). Aros är svart (ba). De färger som paret bär på i övrigt kan vara lite vad som. Båda har blue, choklat och mink bakom sig. Där finns hooded, european birkshire (eubk), lite längre tillbaka någon american berkshire (ambk) och i 10 generationen en siames :-O.  Riktigt långt tillbaka finns andra kul kombinationer, men under de sista 6 generationerna är inriktningen bland förfäderna mer ordnad.

De tu är sysslingar. Hera (Sanders Hera) har gått upp i vikt från 428g till 484g på två veckor. Aros (Porlamarkens Ars Amandi med mamma från Sander i Finland och pappa från Tyskland) har hela tiden varit en riktig gentleman. Vi är också glada över att han utan problem kunnat hitta in hos de andra två killarna utan problem efter parningen.

Hera har visat sig stabil genom de resor hon gått igenom de senaste månaderna. Några veckor i Helsingborg tillsammans med storkillen Hasse gav inget resultat mer än en träff med en mysig råttgrabb. Han var lite för stor för att få till det. :-) Tack Karin för din gästvänlighet. Hera mådde bra av att vara hos dig.

Aros är, trots att han är störst i hanburen, inte herre på täppan. Han verkar ha vuxit ifrån ungdomsböket och brukar bara säga ifrån då ynglingarna Pequ och Pyx blir för häftiga.

Nu väntar spännande dagar!

Och som ni ser har bloggen inte lagt ner. Jag var för lat för att gå vidare med mina planer den här gången. :-)