Kongo & Pequ

Ny kull!

Kongo fick sin kull i natt den 7 april. I morse räknade vi ihop 15 ungar. Den lycklige fadern heter Pequ.

Kongo är dotter till vår Hera som födde en stor kull av vilka vi lät 12 leva vidare. Den kullen har visat sig mycket stabil, ett par av dem är kända i Halmstad efter tidningsmedverkan. Vi behöll Kongo och Madagaskar (hane). Kongo har visat sig vara svår att stressa och är en fartig tjej som är svårskrämd. Möjligen lite blyg ibland men nyfikenheten tar över alltid.

Pequ kommer ursprungligen från Helsingborg, föräldrar okända. Han är nu snart 2 år och har aldrig visat sig som annat än en nyfiken gentleman. Han var mycket liten då vi fick honom men har nu vuxit upp till samma storlek som våra övriga hanar. Ännu har han aldrig visat aggressioner mot oss och han är mitthane i hierarkin. Han-buren har varit mycket lugn från start. Vid återsättande av Pequ, efter parning, in i hanburen var allt frid och fröjd så när som på en himla massa nosande i 24 timmar. :-) Kongo har haft regelbundet sällskap av vår husmorsråtta Irma. De brukar mysa ihop.

Kongo & Pequ är båda ba hd, men Kongo kan bära på mi (mink), bl (blue) och/eller ch (choklat) efter mamman. Efter pappan kan hon bära bl (hon fick två syskon som var bl).  Men antingen bär hon i så fall bl av mamman eller pappan, eller ingen av dem.

Pequ kan ha anlag för sf (silver fawn) och med mindre sannolikhet bl.

Föräldrarna är valda för sin gosighetsnivå, lekfullhet och friskhet. Livslängd kan vi inte avgöra än. Kongos far Aros (Porlamarkens Ars Amandi) är 1 år och 10 mån. och mår finfint. Mamman Hera är 1 år 7 mån. och är frisk (lite rultig bara :-) ). Kongo är 8 mån. Pequ är 1 år 7 mån. Båda friska och pigga.

Vi väntar nu på att ungarna skall utvecklas.

Så fort vi kommer åt utan att störa mamma Kongo så blir här bilder.

För kontakt: metaphant(kanelbulle)glocalnet(punkt)net :-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback