Luftrenaren - uppdatering

Vi har fått många frågor kring luftrenaren. Fungerar den?

Den fungerar. :-) Får väl utveckla det lite:

Maskinen har tre effektlägen. De två lägsta är närmast ljudlös. Det lägsta är energisnålt. På högsta effekt drar maskinen igenom större delen av lägenhetsluften på ett par timmar, men då låter den en aning, som en mörkröstad hårtork (d v s utan skrikiga ljud). På de lägre effektlägena fixar maskinen lätt storarummet på 20-25m2 under samma tid. Men att påstå att den klarar en hel lägenhet är för mycket sagt.

Lukten av råtturin är svår att ta bort. Men vi märker en klar skillnad om vi har maskinen i råttrummet. Lukten tas bort med hjälp av ozon och kolfilter. Damm och andra allergenbärande partilar fixas effektivt bort genom mekaniska filter och genom att partiklarna laddas så att de fäster vid ytor istället för att sväva fritt i luften.

4000:- anser vi är en bra investering. Luftrenaren är en mellanklassrenare. Det finns modeller med mycket högre kapacitet men de kostar därefter. Det finns givetvis också modeller med mindre kapacitet, men ingen som är värd priset. De låter för mycket eller renar för dåligt. Just ljudet är viktigt om man skall ha maskinen i djurrummet eller i sovrummet.

Driftskostnaden är låg om man sätter maskinen på att själv känna av hur mycket skräp det finns i rummet. Den tar bara i så mycket som det behövs. Kolfiltret är billigt och behöver bara bytas nån gång i halvåret. De övriga filtren rengör du själv eller köper billigt.

:-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback