Mossblommegänget växer

Vi har fyra nykomlingar hos oss här på Mossblomma. Tillåt oss presentera:

Porlamarkens Ars Amandi (lat. konsten att älska) hos oss kallad Aros
Aros IIAros - Porlamarkens Ars Amandi

Vi är fodervärdar åt Aros, en mycket vacker råttkille på 7 veckor som redan charmat in sig hos de flesta. Den svarta huvan och sadeln är mycket mörka liksom de outgrundliga ögonen. En lugn herre som tar det mesta med ro. Vi hoppas mycket på honom. Med en far som heter Mauritz von Würtzburg och en mor med namnet Sanders Tabitha så borde han väl bli något när han blir stor. :-)

Irma Irina, kort kallad Irma
Irma

Irma är en näpen liten tjej på fem veckor som helst ligger i nacken och snuttar, men som emellanåt är riktigt nyfiken. En vacker typ (snyggt huvud, stora ögon och öron med bra avstånd emellan, en smäcker men atletisk kropp) och en godkänd teckning gör inte saken sämre. Dessi på Porlamarkens har valt ut henne åt oss.

Pyx
Pyx

Pyx är en rofylld hane på fem veckor som är ganska lik Irma ovan. De är inte syskon men delar en hel del anlag på längre håll. Robust byggd och fin teckning gör ett bra första intryck. Vi får se hur han utvecklar sin personlighet. Just nu är nog ordet harmoni det som bäst beskriver honom. Vi får se hur det är om ett år.

Pecueño (spa. liten/litet) kallad Pecu
Pekfingerråttan PecuPecu - lilleman

Vid hämtandet av de tre råttorna jag nämnt ovan fanns där en mycket liten råtta kvar som Desirée på Porlamarkens hade förbarmat sig över hos en uppfödare. Små chanser att överleva men med ett sätt som gör att man bara inte kan låta bli att göra allt för honom. Beatrice förälskade sig i honom direkt, gav honom namet Liten på spanska och så fick han följa med hem till oss. Hans chanser visar sig ännu mindre nu då han troligen har rossel från start. Vi ger honom en chans att hämta sig genom medicinering av det mer kraftfulla slaget, men skulle det inte fungera så...  Lille Pecu är charmig och tuff för att vara fyra veckor, men stor som en treveckors grabb. Hade han inte räddats hade han blivit ormmat. Han har redan gett oss några rejäla skratt.

Detta var våra nykomlingar. :-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback