Några kvar - Nu flyger de ut!

Sex tjejer och fem grabbar är kvar av våra 16 ungar. En är tingad till Hörby. De är alla flygfärdiga. :-)

Två finns nu i Hässleholm och tre i Halmstad.

Kullen har visat sig innehålla en rätt stor variation i beteende. Här finns allt från lekfulla spjuvrar till "ligga still och mysa"-typer. Ungarna har en tydlig hierarki i burarna. De skiljdes åt för ca 2 veckor sen. Killarna har varit mest fartiga och har fnattat runt i köket som tossingar. Tjejerna är mer försiktiga men också mer sociala. Med tiden kommer det att ändra sig. Som vanligt lugnar hanarna ner sig med ålder och tjejernas beteende förblir mer sig likt.

Av hampagne-ungarna finns två kvar (varav en roan). Likaså finns de två roan-tjejena kavr. En bleker redan snyggt. Samtliga roans har en kil i pannan som längst upp bildar en blixt.

De ljusa champagnekillarna har hel sadel och ytterligare en tjej har det (förutom den som är borttingad).

Vi har haft en kull med mycket färg ut på svansarna och några har haft obetydlig slips. Ett par av ungarna har vitt spridda, difusa fläckar utmed ryggen som får dem att se kraftigare ut (en synvilla troligen).

Alla är välväxta. Typningen är varierad. Några honor och hanar har robusta skallar, andra av båda könen har mer musliknande ansikten. Öronen är väldefinierade och de flesta har runda och ganska stora ögon. Hanarna är klart mer maskulina redan nu i jämförelse med honorna. Skillnaden blev tydlig redan vid fem veckor.

Ungarna har snabbt vant sig vid väldigt varierad kost och äter allt vi ger dem. De vande sig snabbt vid höga och "prassliga" ljud. Nyfikenheten övervinner alltid rädslan vilket vi tycker är skönt.

Mamma Hera & pappa Pequ mår bra. Hera har återhämtat sig mer än väl efter sin första kull. Pequ tar väl emot han-ungarna när de träffats.

Är du intresserad av våra ungar så ring:
070 - 210 21 11 (Patrik) el. 070 - 53 877 97 (Carina)

Kommentarer
Postat av: Cindy

Vill bara säga grattis till en fin kull! Kul att ni uppdaterat bloggen! :-)

Kramar från Skeåne!

2008-06-04 @ 21:17:51
Postat av: Marianne Paulsson

Vill också instämma med Cindy, grattis till superfin kull.
Är enormt nöjd med mina två nya familjemedlemmar Ecco och Nike.
Roligare tjejer har jag aldrig haft, rekommenderar varmt råttor från Mossblomma!!

Hälsningar från Halmstad

2008-06-05 @ 13:40:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback